Thursday, September 5, 2013

JOM KENALI SHAKLEE

Selamat datang ke Shaklee, sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee.

Visi yang diilhamkan oleh Dr. Shaklee masih diteruskan melalui matlamat syarikat dengan menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat.

Dengan prinsip asas ini, Dr. Shaklee telah mencipta syarikat yangbertujuan untuk mencipta kehidupan yang lebih sihat. Beliau telah menghabiskan masanya dengan mencipta syarikat berlandaskan naluri yang dicipta untuk mempertingkatkan kehidupan setiap insan yang ditemui dan dipandu oleh satu prinsip utama“Berikan yang terbaik kepada setiap insan sebagaimana anda ingin diperlakukan oleh mereka”

Dengan matlamat untuk menjadi peneraju dunia dalam produk kesihatan dan kesejahteraan kehidupan, Shaklee sangat berdedikasi untuk terus menyumbang dalam produk inovasi, kecemerlangan sains.

Visi
Kami komited dalam membantu rakyat Malaysia mendapat kehidupan yang diimpikan dan memenuhi aspirasi mereka melalui kesihatan dan kesejahteraan yang menyeluruh.

Misi
Menjadi peneraju dalam memberikan peluang perniagaan, produk dan perkhidmatan yang mempromosikan kesihatan dan kesejahteraan yang menyeluruh.

Jutaan insan telah bertukar kepada produk nutrisi Shaklee sebagai salah satu tahap kualiti kehidupan dan Shaklee merasa bangga dapat mengeluarkan dan menjual produk terbaik seumpamanya.

Pada 2004, Ripplewood Holdings LLC dan Activated Holdings LLC telah mengambil alih perniagaan Shaklee di seluruh dunia oleh Yamanouchi Pharmaceutical Co. Ltd. Shaklee merupakan pengeluar dan pengedar ulung nutrisi, penjagaan peribadi, penjagaan rumah dan produk rawatan udara termasuk 45 paten di seluruh dunia.

Apa jua yang anda perlukan, kami harap anda dan keluarga tersayang anda akan seronok menikmati kehidupan yang lebih sihat melalui produk dan peluang yang ditawarkan oleh Shaklee.

Kenapa Shaklee

Kesihatan yang baik bergantung kepada kualiti pemakanan yang baik.  Kesemua 60 trilion sel di dalam badan kita memerlukan vitamin dan zat galian yang mencukupi bagi menjamin tahap kesihatan yang optima.

Sebilangan besar penyakit yang dialami sekarang biasanya berpunca dari tabiat pemakanan dan gaya hidup yang kurang baik dan tidak seimbang.

Ini dikuatkan dengan sabda Nabi s.a.w "Perut itu rumah penyakit.  Pemakanan (Diet) itu ubat yang utama" (Riwayat Sahih Muslim).

Kita memerlukan 40 jenis zat untuk kekalkan kesihatan yang sepatutnya didapati melalui makanan harian kita.  Zaman moden ini amat sukar bagi kita mendapatkannya disebabkan oleh;

1.  Pencemaran dalam makanan
2.  Pencemaran alam
3.  Makanan buatan manusia
4.  Gaya hidup yang serba cepat dan moden
5.  Tabiat makanan yang tidak seimbang

Oleh itu, pengambilan pemakanan tambahan bukan lagi pilihan bagi mereka yang mahu mengekalkan kesihatan dan kebahagiaan hidup dan seterusnya sebagai pencegahan daripada penyakit pembunuh utama seperti sakit jantung, kanser, kencing manis, darah tinggi dan stroke.

Selamat, Berkesan dan Semulajadi

Tahukah anda, pada 1915, Dr Shaklee telah mencipta multivitamin pertama didunia dan pencuci terbaik hasil daripada gabungan ciptaan sains dan alam semulajadi. Ia sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi (mesra alam).Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualitisetiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.  • Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
 • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
 • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
 • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 
 • Ekpedisi Artik Antarabangsa
 • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
 • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain GolfLPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.


 • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
 • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
 • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
  • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
  • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
  • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
 • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
  • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
  • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
  • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
  • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
  • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar
  •  

  • Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI


  • Sijil Halal 


 • Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

  Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:


  Beberapa senarai TIDAK Shaklee:

  TIDAK Mengandungi Paraben
  TIDAK Mengandungi Triklosan
  TIDAK Mengandungi Phthalates
  TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  TIDAK Mengandungi Glikol
  TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  TIDAK Mengandungi Ammonia
  TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  TIDAK Mengandungi Toulene
  TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  TIDAK Mengandungi Pewarna
  TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


  Dan ini pula adalah pengiktirafan yang diberikan oleh JAKIM ke atas ISA...
  Gunakannya tanpa rasa was2 atau ragu2...Hubungi saya;

  EIJA 019-9086965
  SHAKLEE ID : 910618

  No comments:

  Post a Comment