Friday, January 6, 2017

Selamat Tahun Baru 2017

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah dah Jumaat pada tahun baru.. moga kita sentiasa dibawah lindungan Allah swt dan diberikan kesihatan yang baik2 selalu... lama sungguh ME tak menjunguk blog ni.. sangat banyak sawang perlu dibersihkan.. hihi

Apa2 pun selamat tahun baru dari ME sekeluarga... ^_^



Thursday, October 27, 2016

Nasi Kerabu

Assalamualaikum dan salam khamis..

Menu breakfast pilihan hari ni nasi kerabu.. Sedapnya lama tak pekena. Kalu area rumah ME ni boleh dapatkan nasi kerabu di gerai pakmat corner subang perdana. Cmfirm puas hati.. Selalunya ME akan pilih lauk daging bakar ;) ada lagi lauk lain boleh pilih ikut citarasa sendiri hihi

Jemput makan.. Lewat sikit breakfast hari nii

nasi kerabu daging bakar rm 7.00


Monday, October 10, 2016

Riadah di Taman Layang-Layang, Kepong

Assalamualaikum semua..

Cerita petang semalam bawa anak-anak riadah di taman layang-layang, kepong.. Setelah dua hari berkurung dalam rumah dek kerana babysitter cuti ME pun turut bercuti ke ofis, akhirnya dapat juga keluar tengok dunia.. Haha

Dah macam bazar makanan ME tengok kat taman layang-layang ni, macam-macam ada jual..

Tips pergi taman layang-layang:-
1) bawa tikar supaya senang nak duduk. Kalu yang tak bawa tu duduk atas rumput hihi. Tak pun beli tikar ada jual kat sana.. Rm10-20 harga nya..
2) biarkan perut lapar. Bila pergi sana senang nak beli makanan pilihan.. Hihi
3) duit kena bawa banyak yer... Kejap lg nak beli giant bubble, nak beli layang-layang, mcm ade jual.. :-p

ME nak tempek gambar kitorang sikit yer...


Minum petang... Laksa & bihun tomyam




Puan empunya blog & ank beranak :D











Sunday, October 9, 2016

Resveratrol Untuk Kekuatan Memori

Assalamualaikum semua


Apa tu Resveratrol? Resveratrol adalah komponen utama dalam kandungan vivix, cecair ajaib kesayangan ramai dalam shaklee *love love hihi

Mahal ke vivix? Of course, produk paling mahal dalam kalangan produk-produk shaklee setanding dengan nilainya serta keberkesanannya.. kalu orang offer kat korang emas 1g rm5, berani tak nak terima? Mesti kita selidik dulu betul ke emas ataupun tiruan. Macam tu juga lah benda2 kebaikan dari alam semulajadi ciptaan Ilahi. Nak buat vivix bukan senang, bukan boleh blend anggur dan masukkan dalam botol macam tu je. Anggur vivix ni juga bukan anggur biasa kita makan tu tau tapi anggur muscadine.

Bila kita bercakap tentang memori (ingatan) biasanya makin meningkat umur, ingatan kita makin kurang. Lebih2 lagi dah tua dan dah kena alzheimer (nyanyuk). Memang makin teruk ketidakingatan. Tak tunggu tua pun kita yang muda ni ada juga jadi pelupa hahaha...

Jadi macamana nak atasi masalah lupa ni?

Selain dari vitamin untuk otak, Resveratrol adalah nutrisi yang terbukti berkesan untuk memperbaiki sel-sel otak.

Produk yang mengandungi Resveratrol adalah vivix shaklee. Vivix bukan sahaja membaiki sel-sel badan DNA tapi boleh repair sel otak dan meningkatkan metabolisma juga. (Sumber rujukan : Jurnal of Neuroscience)

Okay pesanan ME jangan tunggu tua/sakit baru nak cuba vivix. Umur 30tahun ke atas atau yang dah jadi ibu bapa wajib amalkan vivix. Lagi2 perempuan bila dah umur 30 tahun keatas metabolisma tubuh makin drop.

Jom oder vivix sekarang sementara ada promosi 1 oktober - 15 oktober sahaja


Beli 2, anda akan dapat percuma :-
♡ keahlian
♡ bonus secara tunai
♡ vitamin c berharga rm92.50
♡ eco-friend jute bag (green)

I am your trusted shaklee distributor
Mama eija 0199086865
Cod area : subang bestari, subang perdana, subang suria, bandar pinggiran subang dan kawasan sekitarnya..
Cod pd hujung minggu : temerloh & bera, triang

Kebaikan Minum Air Putih Untuk Kecantikan

Assalamulaikum dan selamat berhujung minggu rakan-rakan pembaca blog mama eija :)... moga kalian semua sihat kalu ade yang tak sihat cepat2 jumpa doktor ya..

Takde apa yang nak ceritakan hari ini, sementara menunggu anak2 dan en husband bersiap.. update entri dulu.. hari ni tak buat breakfast sebab en husband nak bawa ME dan anak2 breakfast nasi emy search hahaha.. nanti ME kongsikan nasi lemak emy search ya :)

berbalik pada cerita tajuk entri, korang semua suka minum air putih?? ME dari kecik lagi memang tak suka tapi bila dah beranak anak 1st memang paksa diri untuk minum sebab ME susukan anak.. fully bf walaupun bekerja. kadang2 ada juga termiss tp ME cuba...

Manfaat minum air putih bagi kesihatan dan kecantikan jauh lebih banyak daripada jenama produk kecantikan yang terkemuka. minum air putih yang banyak kerana setiap hari sel dalam tubuh kita memerlukan air yang cukup untuk bekerja dengan baik dan berkesan. ada manfaat yang luar biasa yang menunggu kita, jika bersedia untuk membuat air putih sebagai minuman kegemaran.


Minum cukup air akan membuat tubuh sihat, kulit cerah dan rambut berkilat, air akan membantu tubuh anda sentiasa kelihatan sihat dan juga menambah manfaat kesihatan tambahan untuk organ dalam anda. Meningkatkan pengambilan air putih, maka kita akan menemui manfaat bagi kecantikan yang tak terbatas. antara kebaikannya :-

  • Menjaga dan melembapkan kulit
air penting untuk menjaga kelembapan kulit serta memberikan nutrisi untuk sel-sel kulit, mengisi ulang jaringan kulit dan meningkatkan elastisitas serta dapat melambatkan tanda-tanda penuaan.
  • kurangkan jerawat
air putih yang cukup penting dan akan menbantu badan untuk keluarkan toksik yang menyebabkan jerawat
  • membuat bibir lebih indah 
minum air putih secukupnya mengelakkan bibir kering serta bertindak sebagai pelembap


Jumlah minimum air yang kita perlu untuk setiap hari adalah 8 gelas.. yang belum cuba jom sama2 kita praktikkan.. alhamdulillah ME dah dapat kesan minimum.

Mama Eija
0199086965
Pengedar Shaklee Anda
COD Subang perdana, Bandar Pinggiran subang, Subang Bestari, Sg Buloh, Paya Jaras, Kota Damansara dan kawasan sekitarnya..
COD pada hujung minggu Temerloh & Bera


Thursday, September 1, 2016

Welcome September!

Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah.. Dah september pun kita cepat sungguh masa berlalu.. Syukur masih diberikan nikmat kesihatan yang baik hingga ke saat ini..

Dua berita gembira yang diterima sekaligus.. Hihi.. Saya preggy lagi dan submission loan for 2nd house dah approve! Allahu, Alhamdulillah Rezeki..

One more thing, psstt berita gembira juga untuk mereka yang sukakan kecantikan bulan ni promosi produk kecantikan shaklee. Esp & Vitamin C.. Beli 6 percuma 1 woww!! Beli 2 dapat diskaun 5%..

Promosi Shaklee September 2016
Nak lagi murah cepat contact saya

0199086965 eija
Pengedar shaklee subang bestari
COD: mutiara subang, subang perdana, kg melayu subang,
kota damansara, ara damansara, subang airport, sg buloh, paya jaras..


Tuesday, May 31, 2016

Yang Ditunggu Hampir Tiba..

Assalamualaikum wbt..

Tik tok tik tok... Tinggal beberapa hari lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak.. Alhamdulillah seronoknyaa mudah2an kita dapat jalani ramadhan kali ni dengan penuh barakah. =)

Amalkan pemakanan sihat InsyaAllah bertenaga sepanjang hari..


Pengedar Sah Shaklee 
Eija 910618
Call/Wssp 0199086965
COD area Subang Bestari, Subang Perdana & Kg Melayu Subang
penghantaran seluruh Malaysia