Tuesday, April 11, 2017

Saya Dah Terjebak

ME dah mula terjebak dengan supplement sejak pregnant anak 1st lagi.. Tapi bukan shaklee.. Kakak yang suggest ambil supplement dia excited adik bongsu nya pregnant hewhew.. Untung ada kakak selalu ambil berat tentang adik nya.. :) mula nya memang ME taknak sebab tak gemar bukan berkira2 sebab duit cuma risau tak makan. Kakak ME kata beli la untuk kesihatan ibu dan baby dalam kandungan, duit boleh cari.. Kesihatan mana nak cari. Huh sentap sikit! Haha. Ok ME pun beli 1 set, ada bcomplex, kalsium, multivitamin, ada susu shake shake nama apa entah ME tak ingat dari brand am***.

Beli je tapi tak makan sangat. Banyak tak makan dari makan. Hari2 en husband tanya supplement letak kat ofis makan ke..? Huhu eh mesti la makan kan beli mahai2 hahaha kira tipu sunat ke ni? Tak baik kan.. Tapi serius memang tak minat nak makan2 supplement.

Sepanjang tempoh ME pregnant anak 1st Alhamdulillah sihat dan cergas even culas2 telan supplement yelah muda lagi time tu umur 21.. Kandungan dah masuk 7 bulan stgh ME dah start sakit pinggang dan memang susah tido malam. Nak baring atas tilam nipis langsung tak boleh tapi masa ni tak tahu lagi punca sebenarnya tak cukup kalsium. Korang jangan ingat orang pregnant yang berumur je sakit pinggang yer.

Dah hampir nak bersalin ME gagah search kat google set pantang pulak tapi taknak yang minum2 nak cari yang kapsul senang nak telan. ME jumpa satu blog ni dia jual shaklee. Maka bermula la cerita tentang set pantang shaklee.. ME memang berpuas hati consume set pantang shaklee tu pun ada culas2 juga tapi ME perasan bila 2 3 hari tak ambil supplement badan rasa penat sangat lagi2 kita menyusukan anak, pergi kerja balik kerja, sambung buat kerja rumah layan anak layan suami. Jadi ME memang perlukan supplement!  sebab ME sendiri dah rasa different bila ambil supplement dan tak ambil. Korang ambil supplement apa?

set pantang shaklee pilihan ME ketiga2 anak
Bila ME dah rasa best nya supplement shaklee ni, ME join member 5bln lps ambil consume sebab nak dapat harga lebih murah sambil2 buat side income ^_^

Ok saya dah terjebak dengan supplement.. Huhu shaklee best tau korang setiap vitamin yang dikeluarkan mesti ada landmark study yang mana diuji oleh pihak ketiga. Sangat sesuai dengan moto shaklee tu sendiri Shaklee sentiasa Selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam.

Shaklee Healthy Nutrition
Love,
Mama Eija
Pengedar Shaklee Berdaftar

Cod Subang Bestari, Subang Perdana, Kg Melayu Subang, Paya Jaras
Weekend Cod Temerloh, Triang
Penghantaran seluruh Malaysia by POSlaju

7 comments:

  1. Memang bagus sapa2 yg rajin bersupplement.

    ReplyDelete
  2. Rasanya sekarang ni ramai yg guna sendiri dan jadi agen ye ME

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak hainom.. Byk benefit disamping dapat tingkatkan tahap kesihatan :)

      Delete
    2. Aah kak hainom.. Byk benefit disamping dapat tingkatkan tahap kesihatan :)

      Delete