Monday, April 10, 2017

Irdina Dah Jadi Kakak

Hai.. Assalamulaikum

Alhamdulilah.. Cepat sungguh masa berlalu. Irdina dah jadi kakak tapi dia masih bahasakan diri nya adik dan masih belum putus susu ibu. Kadang-kadang ME rasa sedih sebab rasa macam dia belum habis bermanja dah dapat adik hewhew.. tapi tak mengapa mama akan cuba bahagikan kasih sayang seadil-adilnya InsyaAllah..

my 2nd breasfeeding partner^_^
Irdina yang baru setahun 8 bulan ni memang sepatutnya masih perlu dapatkan susu ibu. ME stay menyusukan dia dalam masa yang sama kena susukan kan baby.. Memang penat menyusukan anak 2 orang sekaligus tapi itu lah yang ME rasa terbaik. :)

Mil dah suruh berhenti susukan irdina sebab kesian kat baby takut tak cukup susu tak cukup zat tapi ME kesian hari-hari irdina minta nak menyusu ^_^ Time susukan baby dia mesti duk sebelah harapkan lepas baby turn dia pulak.. Kekekeke

Be gud girl yer Irdina & Imanina.. Mama love u to the moon and back.

anak-anak mama

Irdina with kakak Iman.. kawan baik kawan gaduh setiap hari
enjoy my story.. tq for reading =)

lots of love,
Mama Eija

7 comments:

  1. Menyusukan anak merupakan perbuatan paling cantik bagi perempuan. Saya hairan kenapa ada ibu tak memberi susu dada kepada anak sebaliknya beri susu import. Ada yg bimbang duah dada jatuh. Allah dah cipta lengkap susu ibu, cukup segalanya dan sempurna. In my eyes, breast feeding is a certain form of beauty, of divinity. Cuma you kena banyak makan yg menggalakkan penambahan susu badan sebab they are growing.

    Saya suka baca entry ni, mudah2an ada ibu yg takut menyusukan anak membacanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq en Adam.. Actually ank 1st tak terfikir juga akan susukan ank2 tp bila dah jadi mak2 ni mmg suatu kepuasan dapat susukan ank.. Alhamdulillah Allah kurniakan kesabaran semasa breastfeeding Journey

      Delete
  2. assalamualaikum eija...tomeynya ...seronokkan ada baby kat rumah...mesti riuh sangat rasanya...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam kakmas.. Seronok! Selalu bergaduh kkak dan adik.. Bby je tdo haha

      Delete
  3. Tahniah ye ME..... Muka seiraslah, dua dua comey. Tak pe ke susukan dua dua anak ye? Sebab jarang jumpa. Selalunya kalau dah ada baby, mesti ceraikan susu yg anak sebelumnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak hainom kalu ikut orang2 tua memang suruh ceraikan tapi mama nya tak sampai hati T_T.. Takpela penat sikit. Tapi ramai ja kawan2 ME anaknya share susu hihi. Mengikut juga ni

      Delete
  4. alhamdulillah dua2 masih menyusu badan...
    xpandai sgt bab ni sbb belum berkawen.. tapi dri segi pengetahuan.. susu badan sgt bgus utk anak2

    ReplyDelete