Friday, July 4, 2014

KHASIAT OMEGA GUARD

Kita seringkali mengamalkan makanan dan supplemen yang mengandungi Omega-3. Tetapi ramai antara kita yang masih tidak mengetahui apa itu Omega-3. Omega-3 adalah sejenis lemak yang tidak dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu memenuhinya daripada makanan yang kita makan. Omega-3 adalah lemak yang boleh dijumpai di beberapa jenis ikan dan tumbuhan. Omega-3 termasuk dalam kategori lemak baik yang berguna untuk kesihatan. Sepanjang tempoh kehamilan, anda disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya 250mg asid lemak Omega-3 setiap hari. Tetapi, minyak Omega-3 khususnya amat penting sepanjang trimester terakhir. Ini kerana, dalam tempoh ini, bayi anda menggunakan Omega-3 untuk membantu hampir 70% dari sistem otaknya. Selain itu, sistem saraf bayi juga disempurnakan dalam tempoh ini.
  • MANFAAT SEPANJANG KEHAMILAN

Omega-3 biasanya berperanan penting dalam perkembangan dan pertumbuhan bayi dalam rahim. Ini kerana, Omega-3 membantu:
Perkembangan otak
Janin bergantung bekalan DHA ibu untuk mengembangkan otaknya. Janin mendapatkan DHA dari plasenta dan seterusnya melalui air susu ibu.
DHA merupakan bahan pembangun jaringan otak dan khususnya tersedia dalam jumlah besar didalam otak.

  • MEMBENTUK RETINA

DHA juga baik untuk membentuk retina dan menguatkan fungsi visual. Di dalam sebuah kajian, pengkaji mengikut perkembangan 70 orang ibu dan bayi mereka dari usia empat hingga 8 bulan. Pengkaji mengukur ketajaman visual dan kemampuan kognitif visual dengan menunjukkan gambar bayi dan mengukur reaksi.
Hasilnya, bayi yang lahir dari ibu dengan kadar DHA tinggi memiliki keterampilan visual yang lebih tinggi.
  • MENGEMBANGKAN SISTEM SARAF

DHA ternyata membantu meningkatkan kemampuan belajar dan fungsi kognitif anak.
Kenapa perlu memilih Shaklee OmegaGuard untuk Si Comel anda??

Kerana Shaklee OmegaGuard adalah Minyak Ikan Terbaik di Dunia. Ia mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak Omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat didalam kebanyakan jenis ikan.
  •  MEMBENTUK PERKEMBANGAN JANTUNG DAN SISTEM PERNAFASAN BAYI

Kajian menunjukkan bahawa EPA penting untuk membantu perkembangan jantung dan sistem pernafasan janin serta bayi. Mengambil asid lemak Omega-3 sepanjang kehamilan juga terbukti boleh membantu ibu dan bayi dalam jangka panjang. Banyak kajian dilakukan pada bayi yang terdedah dengan Omega-3 dengan dos yang mencukupi sepanjang kehamilan.
Hasilnya, bayi-bayi ini menunjukkan tahap perhatian yang lebih panjang dan ketajaman visual yang lebih besar, jika dibandingkan dengan anak-anak yang tidak terdedah dengan sumber Omega-3.
Selain itu, perkembangan mereka juga dua bulan lebih cepat berbanding dengan anak-anak yang tidak terdedah dengan Omega-3.
Makanya, Omega-3 ini ibarat penjaga untuk si kecil anda....

Kenapa perlu memilih Shaklee OmegaGuard untuk Si Comel anda??Kerana Shaklee OmegaGuard adalah Minyak Ikan Terbaik di Dunia. Ia mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak Omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat didalam kebanyakan jenis ikan.


Puan Roslina telah memilih Shaklee OMEGAGUARD untuk Si Comelnya.....anda bila lagi???

sape nak cuba cepat2 contact mama
♥ FB Personal: Eija Ismail
♥ Shaklee ID: 910618
♥ FB Page: SZI Shoppe
♥ Email : mizeija91@gmail.com
♥ Call/SMS/WhatsApp : 0199086965 mama eija
♥ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam & Petaling Jaya
No comments:

Post a Comment