Wednesday, May 27, 2015

Seharian di rumah

Assalamualaikum sahabat alam maya... harap sihat hendaknya :)

Semalam eija sengaja ambil cuti nak rehat-rehat dan berguling dengan imanina... asyik kerja je kan... weekend pulak sibuk dengan program kat luar hihi .. dari minggu lepas lagi nak cuti tak dapat dek kerana kerja di ofis berlambak-lambak huh! lagi pulak banyak pulak bank bagi kerja... kehkeh...

uolls ingat eija cuti boleh tidur-tidur santai-santai ker?? hehehe jangan mimpi ler... hihi dah rutin seorang ibu seorang isteri paham-paham sendiri la yerr....  tapi seronok kannn

Okay,,, semalam cuti boleh la tunaikan hajat en husb. dah lama teringin nak makan nasi arab air tangan wife nya... hahhaa... even pernah je nak makan g oder kat kedai tapi kali ni tak nak pula beliau mengOder.. 1st time juga buat nasi yang berempah2 ni... selalu masak nasi putih jerrr.. bila dah jadi wife ni benda tak reti kena la belajar kalau dah husband nak makan ye dak..


Taaraa.... nasi Arab versi mama eija... lauknya eija buat ayam masak merah jer dan disulamkan dengan acar mentah... Alhamdulillah en husb suka... imanina pun cakap ermmmm sedap la mama masak... hahaha! kembang semangkuk kehkehkeh.... alhamdulillah bertambah seronok nak masak pelbagai menu kalu husb dan anak suka makan apa yang kita masak ^_^

Okay minum petang pulak eija buat donut + tea o...


memang kenyang seharian kat rumah... huisshh terlebih rajin pulak kann... Sarapan eija buat nasi goreng tapi lupa pulak nak snap... heheheee.. agaknya kalu fulltime as housewife eija ghajin macam ni tak??? tepuk dada tnya diri sendiri yee... huhu

3 comments:

  1. Hamboiii rajinnye mama..skang nie kalau duk umah mesti ade je keje nak kene buat..tp kalau dtg malas kak sya, mmg satu kerja xjalan..hehe

    ReplyDelete
  2. rajin tahap gaban nih! tahniahlah!

    ReplyDelete
  3. Hihi nini pon kalau cuti rajin sangat nak bg laki gemokkkk....hihihi

    ReplyDelete