Friday, April 17, 2015

Donut Coklat Mama Eija

Salam jumaat penghulu segala hari...

Alhamdulillah pagi-pagi lagi dah bersilat di dapur kecik ku... bila rajin datang semua jalan hewhew...

Dah lama sebenarnya nak buat tapi tak terbuat.. alhamdullilah hari ni diberikan kekuatan untuk siapkan beberapa biji donut so boleh la buat sarapan..


doh dah siap diuli.. sedia untuk diterap dan digoreng hehehe... d
tak sempat nak snap gambar satu per satu sebab mengejar masa... kehkehkeh...


taraa.... siap disalut coklat :)... nice to see nice to eat mehehehe



special donut m&m untuk imanina.. eija terjumpa coklat m&m dia yg masih berbaki.. harap imanina suka ^_^

kali ke2 mendonut sejak jadi mak orang ni... hehee dapat la dalam 20biji donut pagi so boleh la tapau untuk en hubby.. bs imanina dan ofismate eija...

sekiann... :)



20 comments:

  1. Waaahh.... dah macam dunkin donut, big apple pun ye juga ni
    Dah tak payah beli dah. Memikatlah Eija:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie... imanina dan ayahnya suka donut sekali sekala buat la kan... beli byk kali dah.. hehe

      Delete
  2. sedapnyeee donat.. siap ada cekelat.. mai laa hantar sikit ke penang hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap2... hihi jauhnya cik siti nak hantar dan hbis dulu :)

      Delete
  3. Beshnya tgk haaa...tiba2 teringin jugak nk donat haha...tp demand nk dunkin donut hahaha. Kikiki sabo je lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak rohani... sokmo pun beli je kalu nak mkn.. suka mkn donut kat jco dan big apple tu tpi zaman gst ni kena kurangkan la... yg mana boleh buat kita buat hihi...

      Delete
  4. xpenah lps lagi wat donut nie..selalu dough xjadik..huwaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tang mana yang tak jadik tu mami falsya oiii... eija pun mula2 mls nk buat ingtkan susah... rupa tak susah yg disangka :)... senang je.. doh yg ni pun tak perlu direhatkan... boleh terus terap dan goreng

      Delete
  5. baru ni ada buat,tp choc chips yg colorful ni takda..malas nak keluar beli..yg imanina punya ada coklat,mesti la budak2 suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah mmg dia suka... benda tu yg dia kutip makan dulu hihi

      Delete
  6. Salam Jumaat sis.. amboiii sedap nya Donut.. mesti sedap..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap juga... hahaa rupa tu comot sikit kehkehkeh.. xpe yg penting anak husband suka :)

      Delete
  7. wahhh..kemain bersilat kat dapur pepagi...hasil mengancam pulak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) jom buat lagi hihi sedap pulak kalu yg buat sendiri..

      Delete
  8. rajin nyer dia.... akak kene beli jgk lah terap donut tuh... kalu tak hodoh beno rupe donat akak buat kui3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada time2 nya kak.. hihi.. eija ni tak beli pun terap tu... tu bentuknya cantik sgt bahahahaa

      Delete
  9. Kalau frozen pun boleh eija. Bila nak goreng lagi dan letak coklat
    Puas ni makan..

    ReplyDelete
  10. wah, buleh beat tauke big apple nih! ;)

    ReplyDelete
  11. Wow.....rajjnnya ME.....okje tak pernah buat donut coklat cenggitu....kurang suka, lebih suka yg original

    ReplyDelete